Sokndal er en AV-OG-TIL- kommune

Organisasjonen Av-og-til samarbeider med kommuner over hele landet om lokaltilpasset rusforebygging. Sammen jobber vi for å forebygge og redusere alkoholskader, og gjøre hverdagen tryggere for alle som bor i kommunen. 

Alkovett handler om å tenke over om man skal drikke, og når man skal stoppe. Noen ganger passer det fint å drikke alkohol. Men av og til passer det ikke. Det er å tenke gjennom om man skal drikke og hvor mye man skal drikke i ulike situasjoner.

De siste tiårene har det skjedd en endring i nordmenns drikkevaner. Fra å være mest kjent for den typiske helgefylla har vi også lagt til oss hverdagsdrikking og sier i større grad ja takk til begge deler. Alkohol er ikke lenger nødvendigvis knyttet til selskap og festlige anledninger, også i mer dagligdagse situasjoner blir det stadig vanligere å drikke.

Vi jobber for bedre alkovett i kommunen, for å sikre en trygg hverdag for alle. Vi setter fokus på situasjoner der alkohol utgjør en særlig risiko eller kan være til ulempe for andre.

Ta gjerne kontakt dersom dere har spørsmål, ønsker mer informasjon, eller ønsker å være med å bidra til et bedre alkovett i kommunen med Av-og-til koordinator Henriette Lorentzen.

For mer informasjon: https://avogtil.no/

         

Kontakt oss

Henriette Lorentzen
Fagsykepleier psykisk helsetjeneste
E-post
Telefon 40 41 27 47