Viktig informasjon om koronavirus / Information about corona virus

Rekefjord Stone arrangerer informasjonsmøte mandag 12. april kl. 18-20.

Vaksinatørene Ellen Løvås, Jorunn Merethe Øybakken og Janne Hiorth Ørsland er klar til dagens innrykk.

Tirsdag 6. april ble det satt 112 vaksinedoser i Sokndal. Dermed har alle innbyggere over 75 år, som vil ha vaksine, fått første dose.

Ein person som bur i Sokndal har testa positiv på Kovid-19. Personen har vore i karantene etter reise og har ingen nærkontaktar.

Sokndal kommune ønsker alle en god påske, og minner og helsedirektoratets råd for påsken.

På grunn av helligdager, har legekontoret åpent for testing langfredag 2/4 og 1.påskedag 4/4.

Trenger du testing, ringer du legekontoret klokken 11 og får tid til testing klokken 12. Telefon 51470680

Ved sykdom som trenger legeundersøkelse i helger og helligdager, kontakt legevakt 116117

Sokndal kommune har onsdag morgen hatt en gjennomgang i den utvidede beredskapsledelsen angående oppfølgingen av de nye nasjonale smitteverntiltakene. Det vil foreløpig ikke bli innført noen egne lokale tiltak i vår kommune, kun oppfølging av de nasjonale tiltakene

Sokndal helsestasjon vil gjerne gi deg gratis vaksine mot hjernehinnebetennelse.

Frist for å bestille vaksinering er onsdag 31. mars.

Alle over 80 år skal no ha fått tilbod om vaksine. Dersom nokon likevel ikkje har fått dette, kan dei kontakta koronatelefonen 51 47 07 07. Det er vaksine frå Pfizer som vert gitt.

Fra no av er det strengare reglar for gjennomføring av karantene for personar som reiser til utlandet i det som ikkje fell inn under «nødvendig reise».

Sokndal kommune skal fordele kr 301.030 i ekstra statlige koronamidler, til lokale virksomheter som er særlig hardt rammet av lokale og nasjonale smitteverntiltak. Ordningen skal også avhjelpe lokale virksomheter som har falt helt eller delvis utenfor andre kompensasjonsordninger.

Tildelingen skjer etter søknad. Se informasjon nedenfor - mer informasjon om ordningen og søknadsskjema.

Søknadsfrist er onsdag 31. mars 2021.