Viktig informasjon om koronavirus / Information about corona virus

Korona

I dag settes 154 vaksinedoser i Sokndal. Det er nye ukerekord for kommunen. Når disse dosene er satt har alle personer i prioriteringsgruppe 4 (alder 65-74 år) fått første dose.

I lys av de siste dagers smitteutvikling har Eigersund kommune gått ut med anbefalinger om å videreføre de strenge nasjonale tiltakene som ble innført før påsken. Etter anbefaling fra kommuneoverlegen kommer ikke Sokndal kommune til å gå ut med en lignende anbefaling.

Vaksinatørene Ellen Løvås, Jorunn Merethe Øybakken og Janne Hiorth Ørsland er klar til dagens innrykk.

 

Tirsdag 6. april ble det satt 112 vaksinedoser i Sokndal. Dermed har alle innbyggere over 75 år, som vil ha vaksine, fått første dose.

Ein person som bur i Sokndal har testa positiv på Kovid-19. Personen har vore i karantene etter reise og har ingen nærkontaktar.

Sokndal kommune ønsker alle en god påske, og minner og helsedirektoratets råd for påsken.

På grunn av helligdager, har legekontoret åpent for testing langfredag 2/4 og 1.påskedag 4/4.

Trenger du testing, ringer du legekontoret klokken 11 og får tid til testing klokken 12. Telefon 51470680

Ved sykdom som trenger legeundersøkelse i helger og helligdager, kontakt legevakt 116117

Sokndal kommune har onsdag morgen hatt en gjennomgang i den utvidede beredskapsledelsen angående oppfølgingen av de nye nasjonale smitteverntiltakene. Det vil foreløpig ikke bli innført noen egne lokale tiltak i vår kommune, kun oppfølging av de nasjonale tiltakene 

 

Alle over 80 år skal no ha fått tilbod om vaksine. Dersom nokon likevel ikkje har fått dette, kan dei kontakta koronatelefonen 51 47 07 07. Det er vaksine frå Pfizer som vert gitt.

 

Fra no av er det strengare reglar for gjennomføring av karantene for personar som reiser til utlandet i det som ikkje fell inn under «nødvendig reise». 

Dersom du er en av de som har fått AstraZeneca vaksinen i Norge og er litt bekymret, kan du lese mer om hvordan du skal forholde deg om du har mistanke om bivirkninger. 

Til toppen