Korona

Alle vaksne som har symptom på korona, bør testa seg og halda seg heime. Dette gjeld også for vaksinerte. Testar du negativt og fortsatt har symptom, kan du ta ein ny koronatest etter 2-3 dagar. Dersom du bare har lette symptom, treng du ikkje halda deg heime mellom dei 2 testane. Det er ikkje nødvendig å testa barn.

Dersom du er nærkontakt til ein smitta, testar du deg dersom du får symptom.

Smittesituasjonen

Kanskje er toppen nådd for skolebarn? I alle fall viser oppdatert statistikk at nær 50 % av alle barn mellom 12 og 18 år i Sokndal nå har hatt koronasmitte. Kommune har nå oppdaterte smittetall fordelt på aldersgrupper.

For barn født mellom 2010 og 2016 (barneskole og siste år i barnehage) kan foresatte la sitt barn vaksinere dersom de ønsker det.

Koronavaksinen Nuvaxovid fra Novavax blir tilgengelig i Norge i uke 10.

Vaksinering

Vaksineringen i kommunen pågår fortsatt. For det aller meste er dette oppfriskningsdoser, men også noen første og andre doser.

På grunn av smittesituasjonen har Sokndal kommune onsdag 19. januar satt krisestab. Hovedårsaken er at de høye smittetallene gir store bemanningsutfordringer, som igjen gjør det vanskelig å opprettholde gode kommunale tjenester.

De siste dagene er det registrert flere nye smittetilfeller av covid-19 i Sokndal, og smittetallene viser nå 3600 pr. 100 000 innbyggere siste 14 dager.

Sokndal kommune har tatt i bruk en ny digital løsning som gjør at våre innbyggere nå kan registrere positive hurtigtester for covid-19 selv.

 Åpningstid i barnehagene i tidsrommet 17.01.22 – 28.01.22 er kl. 07.00 – 15.30. Forelder som har kritisk samfunnsfunksjon med behov for barnehageplass i ordinær åpningstid, må ta direkte kontakt med barnehagen for å avtale oppholdstid for barnet.

Her finner du oppdatert informasjon om smitteutbruddet og vaksinering.

Til toppen